Baar-bistroo Kukeke peakokk Helen Andema pakub välja juustust ja rosmariinist maitset saanud köögiviljakotletid.
Köögivilja-Parmesani kotletid kodujuustu ja suitsulõhega
Köögivilja-Parmesani röstid kodujuustu ja suitsulõhega
Neljale
• 1 väiksem kaalikas
• 1 porgand
• 2 kartulit
• 1 muna
• 20 g riivitud Parmesani juustu
• 1 küüslauguküüs
• näpuotsatäis kuivatatud rosmariini
• toiduõli, võid
• soola, pipart
Serveerimiseks:
• 120 g külmsuitsulõhet
• 60 g kodujuustu
• 6 õhukest rediseviilu
• lutserni idandeid, maitserohelist
Puhasta ja riivi köögiviljad jämeda riiviga, lisa hulka purustatud küüslauk, muna, maitseained ja Parmesani juust. Sega ühtlaseks massiks, vormi lusikaga väikesed kotletid ja prae kuumas õli-või segus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri meelepäraste lisanditega – näiteks lõhe, kodujuustu, redise ning kevadiste idandite-maitserohelisega.
Fotol on kokk kasutanud peediga marineeritud külmsuitsulõhet. Kui tahad samamoodi teha, riivi jämeda riiviga üks väike peet, sega hulka hakitud tilli ja sidrunimahla, lisa ka soola ja suhkrut. Puhasta külmsuitsulõhe luudest ja kõhuäärest, lõika pooleks. Pane ühele fileepoolele peedimass ja kata teise tükiga. Pane vajutise alla ja hoia ööpäeva külmas.