Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Köögivilja-Parmesani kotletid kodujuustu ja suitsulõhega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Baar-bistroo Kukeke peakokk Helen Andema pakub välja juustust ja rosmariinist maitset saanud köögiviljakotletid.

Köögivilja-Parmesani röstid kodujuustu ja suitsulõhega

Neljale

• 1 väiksem kaalikas

• 1 porgand

• 2 kartulit

• 1 muna

• 20 g riivitud Parmesani juustu

• 1 küüslauguküüs

• näpuotsatäis kuivatatud rosmariini

• toiduõli, võid

• soola, pipart

Serveerimiseks:

• 120 g külmsuitsulõhet

• 60 g kodujuustu

• 6 õhukest rediseviilu

• lutserni idandeid, maitserohelist

Puhasta ja riivi köögiviljad jämeda riiviga, lisa hulka purustatud küüslauk, muna, maitseained ja Parmesani juust. Sega ühtlaseks massiks, vormi lusikaga väikesed kotletid ja prae kuumas õli-või segus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri meelepäraste lisanditega – näiteks lõhe, kodujuustu, redise ning kevadiste idandite-maitserohelisega.

Fotol on kokk kasutanud peediga marineeritud külmsuitsulõhet. Kui tahad samamoodi teha, riivi jämeda riiviga üks väike peet, sega hulka hakitud tilli ja sidrunimahla, lisa ka soola ja suhkrut. Puhasta külmsuitsulõhe luudest ja kõhuäärest, lõika pooleks. Pane ühele fileepoolele peedimass ja kata teise tükiga. Pane vajutise alla ja hoia ööpäeva külmas.

Tagasi üles