/nginx/o/2010/04/08/345382t1h4f8b.jpg)
Kui küüslauk on hakanud idanema, pole see sugugi põhjus, miks seda ära visata.
Kui küüslauk on hakanud idanema, pole see sugugi põhjus, miks seda ära visata.
Idanev küüslauk kõlbab väga hästi süüa ja teeb toidu veelgi tervislikumaks, kirjutab Youbeauty.
Hiljutine uuring paljastas, et idanevad küüslaugus on rohkem antioksüdante kui värskes küüslaugus. Antioksüdandid on head südamele ja immuunsüsteemile.
Kui seemikud hakkavad kasvama, toodavad need ühendeid, mille eesmärgiks on noort taime kaitsta. See võibki teadlaste sõnul olla põhjuseks, miks tekib küüslauku rohkem antioksüdante.
Mõnele võib tunduda, et rohelised võrsed on kibeda maitsega, kuid need võib küüslauguküüntest välja lõigata. Küüned on antioksüdantiderikkad ka ilma võrseteta.