Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Idanevas küüslaugus on rohkem antioksüdante

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Idanev küüslauk.
Idanev küüslauk. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui küüslauk on hakanud idanema, pole see sugugi põhjus, miks seda ära visata.

Idanev küüslauk kõlbab väga hästi süüa ja teeb toidu veelgi tervislikumaks, kirjutab Youbeauty.

Hiljutine uuring paljastas, et idanevad küüslaugus on rohkem antioksüdante kui värskes küüslaugus. Antioksüdandid on head südamele ja immuunsüsteemile.

Kui seemikud hakkavad kasvama, toodavad need ühendeid, mille eesmärgiks on noort taime kaitsta. See võibki teadlaste sõnul olla põhjuseks, miks tekib küüslauku rohkem antioksüdante.

Mõnele võib tunduda, et rohelised võrsed on kibeda maitsega, kuid need võib küüslauguküüntest välja lõigata. Küüned on antioksüdantiderikkad ka ilma võrseteta.

Märksõnad

Tagasi üles