Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2014/03/06/2877470t1h4bf4.jpg)
Kanamuna on tervisliku toitumise oluline osa. Munarebu sisaldab küll kolesterooli, kuid vere kolesteroolihulka tõstab pigem küllastunud rasvhapete hulk toidus, kirjutab ajakiri Naised.
- Munavalges pole rasvu – 10 protsenti sellest on valgud, 88 protsenti vesi.
- Munakollases on 16 protsenti valke ja 30 protsenti rasvu.
- Munarebus on rohkem vitamiine ja rasvlahustuvad vitamiinid (A, D, E) on ainult rebus.
- Enim on munas A-, D-, B12-, B4 (koliin), B3-, B2- ja H-vitamiini (biotiin).
- Munakollane on üks vähestest toitudest, kust inimene saab looduslikku D-vitamiini.
- Kanamunas on üle 30 erineva makro- ja mikroelemendi. Selles on palju fosforit, kaltsiumit, magneesiumit, fluori, joodi, vaske, tsinki ja mangaani.
- Enamikku munas sisalduvaid mineraalaineid omandab inimene kergesti, sest need on seotud orgaanilisteks ühenditeks.