• 300 g teralist kohupiima
Mõõda kõik komponendid kaussi, sega vispliga kenasti läbi ja pane kõrvale.
Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja mikserda, kuni munavaht on läikiva, siidise tekstuuriga. Lisa jahu ja sega õrnalt spaatli või vispliga ühtlaseks. Vala pool kogust ümmargusse, küpsetuspaberiga kaetud 24–25 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Vala selle peale kohupiima-porgandimass ja siis järelejäänud munavalgevaht. Silu pealt kenasti siledaks ja küpseta 170-kraadises ahjus 50 minutit kuni 1 tund. Jahuta.
Katteks tee toorjuustu-võikreem:
• 200 g pehmet toasooja võid
• 400 g toasooja toorjuustu
• 12 väikest šokolaadimuna
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa toorjuust, mikserda korralikult läbi ja määri vaba käega koogile. Kaunista šokolaadimunadega.
Eksootiline hapukooremaius
• 1 tonkauba (saadaval Umamis, asenduseks sobib vanilje)
• 1–2 peotäit erinevaid kuivatatud marju-puuvilju (nt goji- ja inakamarju ning hakitud aprikoosi)
Seda maiust peab päev varem ette valmistama.
Kõigepealt pane kuivatatud marjadega segatud hapukoor ööseks külmikusse nõrguma: selleks võta sõel, aseta sellele õhuke marli ja hapukoore-marjasegu, kata taldriku või toidukilega. Pane sõela alla kauss, kuhu üleliigne vedelik koguneks.
Järgmisel päeval mikserda vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Riivi hulka tonkauba või lisa veerandi vaniljekauna seemned – lõika enne pikkupidi pooleks ja kraabi noaga seemned välja.
Sega hapukoor ja vahukoor ettevaatlikult kokku. Kuhja kreem klaasidesse, kaunista kuivatatud marjadega jms.