Kui süüa päevas üks keskmise suurusega õun (milles on umbes 4,4 grammi kiudaineid), siis ei pea sa ilmselt väga tihti arsti juures käima. Aga samas võib õunte söömine muutuda igavaks ning tahaksid uusi ja huvitavaid maitseid.
Millistes toiduainetes on rohkem kiudaineid kui õuntes?
Women's Healt Magazine toob välja viis toiduainet, milles on rohkem kiudaineid kui õuntes.
Kikerherned
Vaid ühes tassis kikerhernestes on 16 grammi kiudaineid - see on neli korda rohkem kui õunas. Miks mitte valmistada kikerhernestega mõni mõnus pajaroog või teha neist hummust.
Avokaado
Paljudele maitseb avokaado niigi, kuid kui sina pole üks neist, siis siin on hea põhjus, miks võiks avokaado oma menüüsse lisada: vaid pooles avokaados on koguni 6,75 grammi kiudaineid. Söö avokaadot paljalt või määri seda leivale.
Maapähklid
Pool tassi maapähkleid sisaldab 6,2 grammi kiudaineid. Kui soovid maapähklitele maitset anda, siis rösti ja maitsesta neid ise, ära osta poest soolatud pähkleid, sest need on rasvased ja nende maitsestamiseks on kasutatud palju soola.
Pirnid
Kui soovid midagi magusat, ent õunad on sind juba ära tüütanud, võta hoopis üks pirn. Keskmise suurusega pirnis on 5,5 grammi kiudaineid. Söö pirni paljalt või lisa seda salatitesse.
Aeduba
Üks tass aedube sisaldab koguni 19,9 grammi kiudaineid. Aeduba sobib kenasti hautiste sisse või niisama keedetult söögiks.