Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik vahepala kiirel ajal: energiabatoon toorkakaoga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kakao.
Kakao. Foto: SCANPIX

Kaer on üks paremaid toiduaineid, võitlemaks kõrge kolesteroolitaseme, südamehaiguste ja diabeedi vastu. Kaerahelbed sisaldavad beetaglükaane – kiudainet, mis puhastab artereid ja vähendab diabeedisümptomeid. Lisaks sisaldavad kaerahelbed ohtralt seleeni, magneesiumi ja kaltsiumi, kirjutab Sensa.

Energiabatoonid toorkakaoga

  • 1 suur banaan
  • 1 tass peenemaid kaerahelbeid
  • 2 sl kakaoube (või 3 sl toorkakaopulbrit)
  • 1 sl kookosrasva
  • 3 sl kuivatatud aprikoose
  • 1 sl agaavisiirupit
  • 1 tl sidrunimahla
  • pisut kaneeli
  • pisut vanillipulbrit

Koori banaan ja tee see kahvli abil pudruks. Jahvata kakaooad kohviveskis tükiliseks puruks. Tükelda kuivatatud aprikoosid. Kui kookosrasv on tahke, siis soojenda see. Sega kõik koostisained suures kausis läbi, kuni saad ühtlase massi. Vooderda u 17 x 17 cm anum küpsetuspaberiga ja aseta segu sellele. Aja segumass käsitsi või labidakese abil ühtlaselt laiali, kata ka pealt küpsetuspaberiga ning patsuta kätega siledaks. Aseta jahedasse ja lase taheneda.

Maitse saab veelgi mõnusam, kui jätad segu külmikusse terveks ööks. Kui sul on kiire, võid segu aga  tunnikeseks sügavkülma pista. Lõika tahkunud segu parajateks batoonideks ja säilita külmkapis. Energiabatoonid säilivad jahedas kuni nädala ning on ideaalseks vahepalaks nii koolis kui tööl, mõnusaks hommikuampsuks või hoopis tervislikuks magustoiduks.

Rohkem tervislike suupistete retsepte leiad Sensast!

Tagasi üles