Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Naadi-nõgesepesto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Naadi-nõgesepesto
Naadi-nõgesepesto Foto: Liis Treimann/Postimees

Taimetundja Kristi Lehtla teab, et naat ja nõges aitavad kehast välja viia jääkaineid, esimene on seejuures iseäranis tõhus soolade väljauhtuja, sobides ka podagrahaigetele. Proovi naadist teha pestot, mis sobib hästi võilevakatteks.

Naadi-nõgesepesto

•    8 suurt peotäit (100 g) noori naadilehti

•    2–3 suurt peotäit (20–50 g) nõgesevõrseid

•    35 g päevalilleseemneid (sobivad ka seedermänni- või kõrvitsaseemned, india pähklid)

•    väike peotäis (20 g) karulaugulehti või 0,5–1 küüslauguküüs

•    20 g tükeldatud Parmesani juustu

•    5 sl külmpressitud oliiviõli

•    sidrunimahla, soola, pipart

Purusta blenderis või saumikseriga kõik komponendid ühtlaseks massiks, maitsesta ja sega ühtlaseks. Määri saiale või leivale või söö koos pastaga.

Toidu tegi ja seadis pildile Mooni peakoka abi Jüri Vainküla.

Tagasi üles