Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maasikasalat grillitud broilerifileega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Maasikasalat grillitud broilerifileega
Maasikasalat grillitud broilerifileega Foto: Ragne Värk

Rannamõisa linnulihameister Heimar Kuuskler soovitab sel nädalavahetusel emasid meeles pidada suvise salatiga. 

Maasikasalat grillitud broilerifileega kahele

  • 2 broilerifileed luu ja nahaga                
  • 4 tl Dijoni sinepit                                                        
  • 2 tl mett                                                                     
  • 2 spl rapsiõli                                                   
  • soola, must terapipart                                     
  • 2 viilu röstsaia                                                
  • 140 g värskeid maasikaid
  • 2 spl balsamico-siirupit                      
  • 1 apelsin                                                        
  • rukolasalatit                                                    
  • 2 spl oliiviõli                                                   
  • 4 punast redist                           

Karulaugupesto

  • 400 g karulauku                                             
  • 300 g Parmesani juustu           
  • 200 ml oliiviõli                                                
  • 100 g seedermänniseemned                            
  • 100 g India pähkleid                                                  

Sega omavahel Dijoni sinep, mesi, õli ja aseta broilerifilee marinaadi. Masseeri kergelt sõrmeotstega. Lase seista vähemalt 30 minutit ja küpseta kuumal söegrillil. Viska sütele külmas vees leotatud lepa või õunapuu laastusid ning sulge grillikaas, et suitsu maitse imenduks fileesse. Küpseta broilerifileed u 10 minutit, et liha saaks kondi juurest küpseks ja tõsta grillilt mõneks minutiks lõikelauale. Lõika röstsaia viiludest välja rattad (kasuta näiteks kruusisuud) ja rösti. Määri peale karulaugupestot.

Lõika küpsed maasikad sektoriteks ja maitsesta balsamico-siirupi, riivitud apelsinikoorega, värskelt pressitud apelsinimahlaga ja aseta röstitud saiale. Sega rukola oliiviõliga ja aseta maasikatele. Lisa veel mõned õhukesed viilud redist.

Hea nipp on pestot kevadeti suures koguses ette valmistada. Ülejäänu saab külmutada, et oleks suvel hea salatitele maitset anda. Selleks pese karulauk jooksva sooja veega, aseta kannmikserisse ja lisa oliiviõli. Püreesta ja lisa riivitud juust, ahjus röstitud ja kohviveskis purustatud India pähklid ning ahjus kergelt röstitud seedermänniseemned – serveeri grillitud broilerifileega. Kaunista petersellilehtedega. 

Tagasi üles