Kõrvenõges on vanast ajast tuntud ravimtaim ning seda võib lisada kõikidesse toitudesse ja küpsetistesse. Tugevdava ja energiatandva jõu annab nõgesele suur C-vitamiini sisaldus ja lehtedes ja juurtes olevad glükosiidid, nagu histamiin, sipelghape jt. Selles on ka karotenoide, B-grupi vitamiine, rohkesti rauda, kaaliumi ja kaltsiumi. Saunas nõgestega viheldes kiireneb vereringe ja leevenduvad reumavalud ning teised liigesvalud. Nõgeseteega saab ergutada ainevahetust, tõsta toonust, leevendada põletikke ja allergiat. Kuid nõges ei sobi neile, kellel on verehüübivus kiirenenud. Nõgeselehti saab kasutada värskelt, aga ka kuivatada, külmutada või hapendada.
Maapirn e topinambur sarnaneb kartuliga, kuid ei sisalda tärklist, vaid inuliini. Inuliin on liitsuhkur ja annab maapirnile veidi lääge maitse. Maapirn on haiguste ennetaja. Selle lehti kasutatakse vanniks halvatuse, insuldi ja infarkti korral ning liigestesse kogunenud soolade väljaajamiseks. Mugul sobib söömiseks suhkruhaigetele, sobib toorsalatitesse, ahjus küpsetamiseks, vokiroogadesse, ka mahla valmistamiseks.
Maapirni head omadused on immuunsüsteemi tugevdamine, ainevahetuse kiirendamine, soodustab kaltsiumi imendumist, ravib haavandeid, väldib kõhukinnisust.
Toores küüslauk sisaldab rohkesti erinevaid ensüüme (allitsiin, saponiinid, flavonoidid, terpeenid), mikro- ja makroelemente (kaalium, kaltsium, magneesium, raud, vask, mangaan, seleen, jood jmt), eeterlikke õlisid ja teisi ühendeid, mis muudavad ta peaaegu universaalseks ravivahendiks. Küüslaugus olevad mikroelemendid seleen ja germaanium suurendavad südamelihase jõudlust. Ta ergutab ja suurendab immuunsüsteemi tegevust. Küüslaugul on antibakteriaalse mõju kõrval ka kasvajatevastane toime. Katsed on näidanud, et pidev küüslaugu söömine hoiab ära veresoonte lupjumise ja soodustab põie-, neeru- ja sapiliiva ning sapikivide lagunemist, puhastab verd kahjulikest ainevahetusjääkidest
Küüslauk omastatakse kiirelt ja ta püsib organismis suhteliselt kaua, mistõttu piisab hea toime saamiseks 1-2 küünest päevas.