Kui majas on mehi, kes lihata kuidagi ei lepi, soovitab Gusto restorani perenaine Anu Laan salatisse lisada salaami- või suitsuvorsti lõike. Tema ise aga sööb oma salatiloomingut meelsasti ilma lihata. «See on igati hommikuse võileiva eest,» ütleb ta.
Vutimuna salat musta leivaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vutimuna salat musta leivaga
Kahele
• 12 vutimuna
• kimp rukola salatit ja teist sama palju mõnda mahedamat salatit
• 200 g kirsstomateid
• 3 viilu musta leiba
• soola, musta pipart, külmpressitud oliiviõli
• soovi korral salaami- või suitsuvorsti
Tükelda leib kuubikuteks ja prae väheses õlis kergelt läbi. Lõika keedetud vutimunad ja kirsstomatid pooleks ning sega salatilehtede ja leivaga. Piserda peale natuke õli, maitsesta soola ja pipraga.