Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Amaretto-toorjuustumaius šokolaadikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Amaretto-toorjuustumaius
Amaretto-toorjuustumaius Foto: Al Bastione

Restorani Al Bastione peakokk Marco Magri pakub välja imemaitsva amaretto-toorjuustumaiuse, millele annab lisamaitset mõnus šokolaadikaste. 

Amaretto-toorjuustumaius šokolaadikastmega

(6 portsjonit)

  • 500 grammi mascarpone´t
  • 150 grammi tuhksuhkrut
  • 100 ml Amaretto likööri
  • 500 ml vahukoort
  • 1 Espresso (või lihtsalt 50-60ml kanget kohvi)
  • näpuotsaga soola
  • vanillipasta või -suhkur maitse järgi (kui vanillisuhkur siis selle võrra vähendada tuhksuhkru kogust)
  • 300 grammi digestive küpsiseid
  • 100 grammi Amaretto-maitselisi küpsised

Segada köögikombainis või vispliga kokku Amaretto, tuhksuhkur, mascarpone, sool, vanill, espresso. Segage, kuni mass on ühtlane ja kreemjas.

Lisage vedel vahukoor ja jätkake segamist kuni segu läheb paksemaks (konsistentsilt umbes nagu 20-protsendiline hapukoor). Purustada digestive küpsised käega ning asetada vormide põhja. Tilgutada peale ülejäänud Amaretto. Seejärel panna küpsiste peale toorjuustusegu.

Kaste:

  • 200g tumedat šokolaadi (60-75-protsendiline)
  • 200g vahukoort

Kuumutada vaiksel tulel ning segada ühtlaseks massiks. Jahutada enne serveerimist. Enne maiuse serveerimist puistata peale näppude vahel tükeldatud Saronno küpsised ning valada üle šokolaadikastmega.

Tagasi üles