Kui soovid suvel tavalisele tomati-kurgisalatile vahelduseks midagi muud valmistada, tee näiteks Nizza salatit. Restorani Al Bastione peakokk Marco Magri jagab oma retsepti.
Nizza salat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nizza salat
(2 portsjonit)
- Umbes 150 grammi tuunikala õlis
- 2 keedetud kartulit
- 2 keedetud muna
- 100 grammi keedetud aeduba
- 1 tk varssellerit
- roheline segasalat
- anžoovis (vabatahtlik)
- krutoonid
- kirsstomat
- sidrunimahl
- oliivõli (pooleks extra vergin ja tavaline oliivõli)
- sool, pipar
Sidrunikaste:
- 2 sl estra virgin oliivõli
- 2 sl tavalist oliivõli
- 2 sl sidrunimahla
- soola, pipart
Kirsstomatid lõigata neljaks, varsseller lõigata õhukesteks viiludeks, aeduba lõigata pikuti peenemateks ribadeks, keedukartul lõigata viiludeks või väikesteks kuubikuteks.
Segada kõik kokku rohelise satalipõhja ning oliividega, maitsestada sidrunikastmega. Asetada segu kaussi ja kõige peale tuunikala, krutoonid, anžoovis, viilutatud keedumuna.