Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Sparglirisoto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Restorani Al Bastione peakokk Marco Magri jagab sparglirisoto retsepti, mis on suvel kindlasti mõnus vaheldus grillimisele. 

Sparglirisoto

  • 300 grammi risoto riisi
  • 10 sparglit kooritud, viilutatud (või, õli, puljong pannil)
  • 50 grammi võid
  • 50 grammi parmesani juustu
  • 4-5 sl mascarpone´t või muud paksemat toorjuustu
  • 1 väike sibul
  • 60-70 ml valget veini
  • 500-600 grammi puljongit (kana või loomaliha)

Spargel puhastada, koorida ära kõvem osa ning lõigata õhukesteks viiludeks (u 5 mm paksused). Võib lõigata diagonaalis, et tükid oleks ilusamad. Kuumutada sparglit pannil oliivõli ning või seguga 7-8 minutit.

Panna peeneks hakitud sibul potti oliivõliga. Kuumutada 1-2 min ning lisada riis. Segada pidevalt, kuni riis on kuum ning muutub klaasjaks. Lisada vein ning paari minuti pärast eelnevalt praetud spargel.

Kui vein on riisi sisse tõmbunud, lisada väikeste koguste kaupa kuum puljong. Segada pidevalt umbes 15 min, kuni vedelik on kadunud ning riis piisavalt pehme. Pärast seda tulelt maha võtta ning lisada pidevalt segades sellises järjekorras järgnevad komponendid: külm või, mascarpone, peeneks riivitud parmesan. Maitsestada soola ja pipraga.

NB! Risoto vajab pidevat segamist, seetõttu on oluline kõik koostisosad enne alustamist valmis panna.

Märksõnad

Tagasi üles