Toidu hinnale pööravad tarbijad jätkuvalt suurt tähelepanu, kaks kolmandikku tarbijatest väidab end alati hindu jälgivat. Enamasti jälgitakse toitu ostes nii kilo- kui ka pakendi hinda. Samas ei pea Eesti tarbijad oma toidukulutuste üle enamasti täpset arvestust. Täpselt jälgib oma toidukulutusi iga seitsmes tarbija, umbes pooled tarbijatest teavad oma kulutuste ligikaudseid suurusjärke.
Kas on aga võimalik süüa tervislikult ja tasakaalustatult ning samal ajal säästa raha? Toitumisteadlased toovad välja mõned aegumatud nipid, mida järgides see õnnestub.
Koosta ostunimekiri. Nestlé toitumisinstituudi eksperdid soovitavad koostada kodus ostunimekirja ja pidada sellest rangelt kinni. Kui planeerida menüü terveks nädalaks, siis saab osta ainult neid toiduaineid, mis on tõepoolest vajalikud, ning see aitab raha säästa.
Vali hooaja puu- ja köögiviljad. Puu- ja köögivilju tuleks valida vastavalt aastaajale, sest siis on need värsked ja maksavad vähem. Samuti tasub osta pika säilivusajaga tooteid, nagu näiteks riisi ja pastat.
Käi poes täis kõhuga. Toitumisteadlased soovitavad osta toiduaineid ainult pärast söömist. Nälg on halb kaaslane, sest siis ostame me tõenäoliselt liiga palju ja kasvab võimalus, et laseme end ahvatleda ostma täiesti mittevajalikke ja kasutuid asju – kooke, krõpse ja muid sarnaseid näkse.
Rohkem kaunvilju. Nestlé toitumisinstituudi teadurid soovitavad süüa rohkem köögiviljatoite ja kasutada lihatoitude valmistamisel rohkem kaunvilju (herneid, läätsi, ube). See säästab raha ja toob igapäevastesse retseptidesse vaheldust.