Sellest numbrist alustab Arteri kokkamisveerul retseptide jagamist Juta Raudnask eksootiliste maitse- ja toiduainetega kauplevast Umami e-poest. Ka spargel saab tema käe all aasiapärase maitsevärvi.
Spargel Hiina stiilis
Kes lihtsatele klassikalistele sparglitoitudele vaheldust otsivad, proovigu rooga, mis pärit Hiinast. See sobib niisama söömiseks, aga ka grill-liha või ka hommikuse omleti kõrvale.
Spargel Shandongi moodi
• 700 g rohelist sparglit
• 2 sl sojakastet
• 2 tl seesamiõli
• mõni tilk tšilliõli
• 1 tl röstitud seesamiseemneid
Koori kergelt spargli alumised otsad, vajadusel murra ära puitunud osa. Lõika varred u 5 cm juppideks. Aja suures potis vesi keema ja keeda spargleid u 2–3 minutit. Kui sparglivarred on väga peenikesed, piisab ka 1,5–2 minutist. Kurna ja vala üle külma veega. Nõruta ja kuivata köögipaberiga.
Sega kokku sojakaste, seesami- ja tšilliõli. Lisa kastmesse sparglijupid ja sega läbi. Serveeri kohe, puistates sparglid üle röstitud seesamiseemnetega.