/nginx/o/2014/05/27/3066250t1h1c57.jpg)
Restorani Leib, Resto ja Aed peakokk Janno Lepik pakub ajakirjas Hooaeg välja suviselt kerge peedisalati retsepti.
Kitsejuustuvaht
- 300 g kitsepiima-toorjuustu
- 250 ml piima
- 3 lehte želatiini
- soola
Pane želatiin umbes 5 minutiks külma vette paisuma. Lase piim potis keema, võta tulelt maha ning lisa želatiin ja kitsejuust. Sega saumikseriga ühtlaseks ja maitsesta vähese soolaga. Vala saadud mass 4–6 kaussi, millest pärast serveerid salatit. Valmista mass vähemalt 4 tundi varem või eelmisel päeval. Hoia külmkapis.
Punasõstra-peedisalat
- 300 g keedupeeti
- 150 g punaseid sõstraid (värsked või külmutatud)
- 100 g õunamahla
- 50 g õunaäädikat
- suhkrut
- soola
- oliiviõli
- kodust õunamoosi
- musta leiva puru
- salatilehti
Lõika peet kuubikuteks ja pane potti. Vala peale sorts oliiviõli, äädikas ja mahl ning sega ja kuumuta, kuni vedelik on peaaegu aurustunud. Maitsesta suhkru ja soolaga. Lisa sõstrad, sega läbi ja jahuta. Saab ette teha eelmisel päeval. Purusta must leib peeneks ja rösti kergelt ahjus. Serveerimisel aseta sõstra-peedisalat juustukreemile, lisa väike lusikatäis õunamoosi, mõni salatileht ning raputa peale leivapuru ja väheke oliiviõli.