Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mustika-kama rullbiskviit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kamarullbiskviit
Kamarullbiskviit Foto: Sergei Didõk

Üllata oma lähedasi veidi teismoodi maiuspalaga ning tee üks tore rull kama ja mustikatega.

20 portsjoni tarvis läheb vaja:

  • 5 muna
  • 1,75 dl suhkrut
  • 2 spl vaniljesuhkrut
  • 1,5 dl kartulijahu
  • 0,75 dl kama

Täidis ja kate

  • 2,5 dl vahustuvat vaniljekastet
  • 250 g kohupiimapastat või kohupiima
  • 1/2 dl suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 0,5 dl kama
  • 5 dl mustikaid (või teisi suvemarju)

Kaunistuseks

  • 2 dl värskeid mustikaid või muid värskeid marju

Kuumuta ahi 225 kraadini. Aseta õliga määritud küpsetuspaber plaadile. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kartuli- ja kamajahu ning seejärel lisa õrnalt segades muna-suhkru vahtu. Pane tainas ühtlase kihina pannile. Küpseta 6-7 minutit.

Pane lauale puhas köögirätik ja kata see küpsetuspaberiga. Puista küpsetuspaberile tuhksuhkrut. Keera valmisküpsetatud biskviit ettevaatlikult pealmise poolega küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Köögirätik imeb jahtuvast biskviitpõhjast eralduva niiskuse endasse. Vahusta külmutuskapi temperatuuril vaniljekaste tugevaks vahuks. Lisa vahustatud vaniljekastmele kohupiim, suhkur ja kama, samaaegselt vahtu edasi vahustades. Määri pool täidisest biskviitpõhjale ja raputa mustikaid või muid värskeid marju peale.

Veereta biskviit ettevaatlikult rulliks, kasutades küpsetuspaberit ja rätikut. Jäta valmis rull tihedalt ümber pandud küpsetuspaberi sisse. Pane külmutuskappi paariks tunniks seisma.

Aseta tahenenud rullbiskviit kandikule ja kata teise poolega kattest. Raputa mustikad peale.

Tagasi üles