Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maasikad sefiiri ja vanillikreemiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nopi peakokk Monika Viidemann pakub suveks välja mõnusa maasika-sefiiri-vanillikreemi desserdi.

Selles suvemagustoidus võib kasutada kõiki hooajalisi marju, mis parasjagu saada.

• maasikaid või muid suvemarju

• 150 ml astelpajumahla

• 3 munavalget

• 9 g želatiinipulbrit

• 440 g suhkrut

• 50 g agar-agarit (vetikast tarretusaine)

• 1 sl maisitärklist

• 40 g tuhksuhkrut

Vanillikreemiks:

• 1 dl 35% vahukoort

• 100 g maitsestamata toorjuustu

• 5 sl maitsestamata jogurtit

• 60 g valget šokolaadi

• 1 tl vanillisuhkrut

Kuumuta mahl ja lisa agar-agarit, sega, kuni tarretusaine terakesi pole enam näha. Hakka suhkrut lisama tasahaaval, pidevalt segades. Kuumuta segades, kuni suhkrukristalle pole enam näha. Siis lase mahl keema ja keeda madalal kuumusel paar minutit, kuni see on kisselli konsistentsiga.

Aseta želatiin külma vette paisuma – pane vett nii palju, et želatiin oleks sellega kaetud. Kuumuta želatiin vesivannil nõus, kuni see on ühtlaseks sulanud.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Pane mikser kõige võimsamale kiirusele ning nirista ettevaatlikult vahu hulka astelpajumahl, siis želatiin. Vahusta, kuni on tekkinud kleepuv ja tugev sefiir. Pane sefiir pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud alusele meelepärased «pilvekesed». Sega kokku tärklis ja tuhksuhkur, raputa läbi sõela pilvekeste peale. Lase vähemalt ühe öö või päeva toas jahedamas kohas seista.

Kreemiks vahusta vahukoor, sega hulka toorjuust ja vanillisuhkur. Sulata vesivannil nõus valge šokolaad, lisa maitsestamata jogurt ning sega vahukoore-toorjuustu hulka.

Pane pokaali või magustoidukausi põhja kiht vanillikreemi, siis sefiiripilveke ja maasikad, korda sama. Kaunista mündioksakesega.

Tagasi üles