See kilusupp on väga popp Lennusadama kohvikus MARU, autoriks selle peakokk Merli Kattai.
Lennusadama kohviku vürtsikilusupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljale
• 6 dl kalapuljongit
• 120 g porrut
• 100 g marineeritud kurki
• u 200 g kartulit (parim on varajane koorega kartul)
• 12 vürtsikilufileed
• värsket tilli, soola, pipart
• serveerimiseks hapukoort ja 2 keedetud muna
Parima supi saad, kui keedad puljongi ise, aga võid teha ka puljongikontsentraadist. Viiluta porru ja hauta väheses rasvas pehmemaks. Lisa kartuli- ja kurgikuubikud ning sega läbi.
Kalla kõik puljongisse ja hauta madalal kuumusel pehmeks. Lisa pikuti poolitatud kilud ja kuumuta veel mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga.
Serveeri hapukoore ja hakitud keedumunaga.