Toidublogigija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover soovitab kerget, ent maitsetest pakatavat salatit, mis sobib eelroaks või kergeks suviseks põhieineks.
Kerge suvesalat grilljuustuga
Soolaka Halloumi juustu ning magushapude aprikooside ja suviste mustikate kooslus on vastupandamatult ahvatlev. Halloumi sobib grillimiseks suurepäraselt, sest ei sula kuumuses. Aprikoosid võid asendada ka virsikutega.
• 200 g Halloumi juustu
• 6 aprikoosi
• peotäis mustikaid
• punt rukola salatit
• 3 sl mandlilaaste (eelnevalt kuumal kuival pannil kergelt röstitud)
• palsamiveiniäädikat
• värskelt jahvatatud musta pipart
• veidi õli
Lõika Halloumi umbes 0,7 mm paksusteks viiludeks. Poolita aprikoosid, eemalda kivid ja lõika veerandikeks.
Pintselda aprikoosid tugeva maitseta toiduõliga ja grilli, kuni puuviljadest käib kuumus läbi ning nad saavad peale grillitriibud. Grilli ka Halloumi lõigud mõlemalt poolelt. Laota taldrikutele või vaagnale rukola lehed, säti neile grillitud juust ja aprikoosid. Puista peale mustikad ja mandlilaastud. Kõige peale nirista maitseks palsamiveiniäädikat. Soovi korral viimistle veel paari keeruga pipraveskist.