Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kerge suvesalat grilljuustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grillitud Halloumi juust aprikooside ja mustikatega
Grillitud Halloumi juust aprikooside ja mustikatega Foto: Mari-Liis Ilover

Toidublogigija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover soovitab kerget, ent maitsetest pakatavat salatit, mis sobib eelroaks või kergeks suviseks põhieineks.


Soolaka Halloumi juustu ning magushapude aprikooside ja suviste mustikate kooslus on vastupandamatult ahvatlev. Halloumi sobib grillimiseks suurepäraselt, sest ei sula kuumuses. Aprikoosid võid asendada ka virsikutega.



Grillitud Halloumi juust aprikooside ja mustikatega


Neljale


•    200 g Halloumi juustu



•    6 aprikoosi



•    peotäis mustikaid



•    punt rukola salatit



•    3 sl mandlilaaste (eelnevalt kuumal kuival pannil kergelt röstitud)



•    palsamiveiniäädikat



•    värskelt jahvatatud musta pipart



•    veidi õli



Lõika Halloumi umbes 0,7 mm paksusteks viiludeks. Poolita aprikoosid, eemalda kivid ja lõika veerandikeks.



Pintselda aprikoosid tugeva maitseta toiduõliga ja grilli, kuni puuviljadest käib kuumus läbi ning nad saavad peale grillitriibud. Grilli ka Halloumi lõigud mõlemalt poolelt. Laota taldrikutele või vaagnale rukola lehed, säti neile grillitud juust ja aprikoosid. Puista peale mustikad ja mandlilaastud. Kõige peale nirista maitseks palsamiveiniäädikat. Soovi korral viimistle veel paari keeruga pipraveskist.

Tagasi üles