Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Suvine aprikoosimoos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Piret Hanson

Praegusel hooajal tasub süüa maitsvaid vitamiinirikkaid aprikoose. Tuntud Eesti toidublogija Piret Hanson jagab suvist aprikoosimoosi retsepti.

Vaja läheb:

  • 1 kg  küpseid aprikoose
  • 500 g moosisuhkrut
  • 1 sidruni mahl
  • kaks oksa rosmariini

Eemalda aprikoosidelt kivid. Pane aprikoosid koos suhkru ja sidrunimahlaga potti. Sega, kuni suhkur hakkab sulama ja aprikoosid pehmenevad. Lisa rosmariinioksad. Keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni aprikoosid on lagunenud ja moos paksenenud. Vajadusel eemalda vaht. Tõsta tulelt ja lase moosil pisut jahtuda. Eemalda rosmariin. Vala steriliseeritud purkidesse ja sulge purgid kohe.

Purke on hea kuumutada ahjus. Kuumuta ahi 100 kraadini ja hoia pestud klaaspurke 15 minutit ahjus. Kaaned pane 5 minutiks keevasse vette.

Tagasi üles