Tahate kartulisalatile vahelduseks midagi muud? Proovige Nami-Nami toiduportaali juhi Pille Petersoo lillkapsasalatit.
Lillkapsas piisa majoneesiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südasuvine lillkapsasalat
Lihtne lillkapsasalat sobib hästi grillroogade kõrvale või ka tavapärast kartulisalatit asendama.
Jagub umbes kuuele.
• 1 keskmise suurusega lillkapsapea
• karbitäis kirsstomateid
• 1 pikk kurk
• 4–5 sl head majoneesi
• soola, musta pipart, murulauku
Lõika lillkapsas hästi väikesteks tükkideks. Soovi korral võid lillkapsaõisikuid paar minutit soolaga maitsestatud vees keeta, aga siis nõruta ja jahuta hoolega.
Lõika kirsstomatid pooleks või neljaks, haki kurk suurteks tükkideks. Sega köögiviljad omavahel, siis lisa vähehaaval majonees – viimast pigem vähe kui palju.
Maitsesta soola-pipraga, kaunista murulauguga.