Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pesto päikesekuivatatud tomatite ja kuivatatud tšillikaunadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Jaanus Lensment

​Oma oivaliste oliivide retsepti jätab Jaan Kiho saladuseks, ent maja mõnusalt krehvtise pesto tegemise õpetuse annab küll.

Koostisosad:

•    150 g päikesekuivatatud tomateid

•    3–4 küüslauguküünt

•    50 g riivitud Parmesani juustu

•    paar peotäit basiilikulehti

•    1/3 tl kuivatatud tšillikaunu

•    2 dl oliiviõli

•    peotäis röstitud seedermänniseemneid

Leota kuivatatud tomateid tund kuni poolteist tulises vees, kuhu on lisatud pool sl söögiäädikat. Kurna tomatid.

Pane kõik koostisosad köögikombaini või kannmikserisse ja lase masinal segu parajaks pastaks mikserdada, see võtab aega 5–7 minutit. Kui pesto tundub liiga paks, lisa juurde veel oliiviõli.

Tagasi üles