Oma oivaliste oliivide retsepti jätab Jaan Kiho saladuseks, ent maja mõnusalt krehvtise pesto tegemise õpetuse annab küll.
Pesto päikesekuivatatud tomatite ja kuivatatud tšillikaunadega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostisosad:
• 150 g päikesekuivatatud tomateid
• 3–4 küüslauguküünt
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• paar peotäit basiilikulehti
• 1/3 tl kuivatatud tšillikaunu
• 2 dl oliiviõli
• peotäis röstitud seedermänniseemneid
Leota kuivatatud tomateid tund kuni poolteist tulises vees, kuhu on lisatud pool sl söögiäädikat. Kurna tomatid.
Pane kõik koostisosad köögikombaini või kannmikserisse ja lase masinal segu parajaks pastaks mikserdada, see võtab aega 5–7 minutit. Kui pesto tundub liiga paks, lisa juurde veel oliiviõli.