Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ahven veini ja äädika kartulitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Jaanus Lensment

MerMeri kodurestorani rahvas pakub omalt poolt välja kaks mõnusat retsepti: riivleiva paneeringus ahven ning veini ja äädikaga maitsestatud kartulid.

Armas ahven

Eriti hüva on see roog siis, kui sul on oma kalamees, kes värsked ahvenad hommikul võrgust nopib ja ära fileerib. Aga head fileed võib leida ka turult või kalapoest.

Kahele

•    200 g ahvenafileed

•    u 100 g täistera riivleiba

•    extra virgin oliiviõli

•    meresoola

Aja pann parajalt tuliseks, vala sellele laia käega oliiviõli, paneeri fileed riivleivas, küpseta pisut alla minuti kumbagi külge, tõsta vaagnale ja raputa peale meresoola.

Veini ja äädika kartulid

Tihtilugu juhtub nii, et sarnast retsepti teevad korraga mitu retseptiloojat – enam-vähem samas stiilis kartulid pakkus välja hiljuti Arteris ka Pille Petersoo.

•    500 g pestud värsket kartulit

•    2/3 dl valget veini

•    1/3 dl söögiäädikat

•    piisavalt vett

•    meresoola

•    oliiviõli

Pese ja poolita suuremad kartulid, lisa potti veini ja äädika segu ning vesi ja meresool, keeda poolpehmeks. Kurna, aja pannil oliiviõli kuumaks, lisa kartulid ja küpseta aeg-ajalt segades viis-kuus minutit.

Tagasi üles