MerMeri kodurestorani rahvas pakub omalt poolt välja kaks mõnusat retsepti: riivleiva paneeringus ahven ning veini ja äädikaga maitsestatud kartulid.
Ahven veini ja äädika kartulitega
Armas ahven
Eriti hüva on see roog siis, kui sul on oma kalamees, kes värsked ahvenad hommikul võrgust nopib ja ära fileerib. Aga head fileed võib leida ka turult või kalapoest.
Kahele
• 200 g ahvenafileed
• u 100 g täistera riivleiba
• extra virgin oliiviõli
• meresoola
Aja pann parajalt tuliseks, vala sellele laia käega oliiviõli, paneeri fileed riivleivas, küpseta pisut alla minuti kumbagi külge, tõsta vaagnale ja raputa peale meresoola.
Veini ja äädika kartulid
Tihtilugu juhtub nii, et sarnast retsepti teevad korraga mitu retseptiloojat – enam-vähem samas stiilis kartulid pakkus välja hiljuti Arteris ka Pille Petersoo.
• 500 g pestud värsket kartulit
• 2/3 dl valget veini
• 1/3 dl söögiäädikat
• piisavalt vett
• meresoola
• oliiviõli
Pese ja poolita suuremad kartulid, lisa potti veini ja äädika segu ning vesi ja meresool, keeda poolpehmeks. Kurna, aja pannil oliiviõli kuumaks, lisa kartulid ja küpseta aeg-ajalt segades viis-kuus minutit.