Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vürtsikas tomatiomlett

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Suvel saame nautida kodumaiseid tomateid. Neid on mõnus paljalt süüa ja salatitesse panna, kuid ajakirja Sensa augustinumbrist leiab hoopis omleti retsepti, mille sees on peidus ka kirsstomatid.

Vürtsikas tomatiomlett

(kaks portsjonit)

  • 4 muna
  • 200 g kirsstomateid
  • 100 g suvikõrvitsat
  • 1 väike sibul
  • 2 sl päevalilleõli praadimiseks
  • soola

Maitseks:

  • 2 näpuotsatäit kuivatatud tüümiani
  • 1 näpuotsatäis kuivatatud rosmariini
  • 1 näpuotsatäis kajenni paprikat

Viiluta kirsstomatid ja suvikõrvits õhukesteks seibideks ja sibul peenteks ribadeks. Sega kahvli abil kausis munad ja sool. Kuumuta suurel praepannil õli ning lisa sibul ja suvikõrvits. Sega kergelt ja lisa munad, viilutatud kirsstomatid ning prae madalal kuumusel kaks-kolm minutit.

Uhmerda maitseained: tüümian, rosmariin ja kajenni paprika. Riputa maitseainete segu ühtlaselt omleti pinnale ja keera omlett õrnalt labidakesega ringi. Lase veel kaks minutit küpseda ja tõsta seejärel pannilt.

Tagasi üles