Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kirkavärviline porgandi-kukeseenepirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Porgandi-kukeseenepirukas
Porgandi-kukeseenepirukas Foto: Pille Petersoo

Kukeseent võib ka porgandiga paari panna, pakub Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo.

Porgand ja kukeseened on teineteise jaoks loodud, uskuge mind. Värvid harmoneeruvad kenasti ja porgandite magusus sobib hästi kukeseente suvise mekiga – siinne porgandi-kukeseenepirukas on aastaid olnud meie pere suvehitt.


Porgandi-kukeseenepirukas

Jagub kuuele kuni kaheksale

Põhi:

•    180 g nisujahu (u 3 dl)

•    0,25 tl soola

•    100 g külma võid

•    1 muna

Täidis:

•    200 g porgandeid

•    300 g kukeseeni

•    1 sl võid

•    1 dl hakitud värsket peterselli

•    2 muna

•    2 dl 10% rõõska koort

•    soola ja musta pipart

Valmista esmalt tainas. Sega kausis jahu ja sool, haki juurde külm või. Lisa muna, sega läbi ja suru ühtlaseks. Suru tainas

24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Täidiseks riivi porgandid. Pese vajadusel kukeseened ja nõruta hoolega, haki soovi korral väiksemaks. Kuumuta pannil või, lisa porgand ja seened, maitsesta soolaga ning prae aeg-ajalt segades 5–7 minutit, kuni porgand hakkab pehmenema. Tõsta tulelt, sega juurde hakitud petersell.

Klopi kausis munad rõõsa koorega, maitsesta pipraga. Eelküpseta pirukapõhja 220-kraadises ahjus 10–15 minutit, siis laota peale seene-porgandisegu ning kalla üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

Märksõnad

Tagasi üles