«My Love For Three – Food, You & Me» räägib Merilini taasavastatud armastusest enese ja toidu vastu. Värskest raamatust jagab kokandushuviline meiega oma šokolaadi laavakoogi retsepti. See on suussulav klassikaline laavakook uues kuues, mille valmistamiseks ei kulu grammigi šokolaadi, vaid ainult tervislikke tooraineid.
Nende koguste järgi saab ühe koogi, mis on ideaalne kahele jagamiseks
60 ml täisterakaerahelbeid
1 tl magustamata toorkakao pulbrit
5 spl piima (kookospiima, mandlipiima või sojapiima)
1 spl kookosõli, sulatatud
2 tl magustamata toorkakao pulbrit
Lisa kõik põhja koostisained köögikombaini ning purusta, kuni moodustub kleepuv purutaoline mass. Suru see küpsetuspaberiga kaetud ramekin-vormi põhjale ja külgedele. Eralda väike osa segust, et vormida sellest ramekin-vormi diameetriga ketas. Paiguta nii ketas kui ka ramekin-vorm külmkappi vähemalt tunniks ajaks tahenema.
Samal ajal valmista laavakoogi täidis. Selleks mikserda kokku kõik täidise koostisained. Täidis peaks jääma piisavalt voolav, kuid mitte liiga vedel. Et konsistentsi vedelemaks saada, lisa vajaduse järgi piima. Kalla segu tahenenud põhjale ning kata see vormitud kettaga. Suru näppudega ettevaatlikult kokku ketta ja põhja ääred. Kata ramekin-vorm serveerimistaldrikuga ning pööra järsult ümber nii, et koogike jääks taldrikule ning saaksid tasapisi ramekin-vormi koos küpsetuspaberiga eemaldada.
Kaunista soovikohaselt ning patusta süümepiinadeta!