August on vähipüügikuu ning Eestiski korraldatakse Rootsis laialt levinud ja kindlaksmääratud kommetega vähipidusid. Proovige teiegi, väikese seltskonnaga pole selleks palju vaja!
Keedetud vähid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keedetud vähid
Neljale
• 2 kg vähke
• Kuni 25 vähi keetmiseks 3 liitrit vett, 50 vähi jaoks 6 liitrit
• Liitri kohta 1 spl soola
• Ohtralt tilli
• Soovi korral veidi suhkrut ja muid maitseaineid
Ajage vesi keema koos soola, tilli ja muude maitseainetega. Kui vesi mulinal keeb, lisage vähid. Vähkide valmimiseks kuluv 10 minutit arvestatakse hetkest, kui viimased potti pandud vähid on keema hakanud. Keedetud vähkide punane värv muutub ilusaks läikivaks, kui keeduvette lisada noaotsaga võid.