Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2014/06/20/3132783t1h61fd.jpg)
Kas teadsid, et korralikult puhastamata köögis võib lausa haigeks jääda? Hooletult koristatud köök pakub bakteritele ideaalseid võimalusi paljunemiseks.
Foxnews.com toob välja üheksa nippi, kuidas oma köök puhtana hoida.
- Kui märkad, et nõudepesuks mõeldud nuustik on muutunud silmnähtavalt räpaseks, pane see nõudepesumasinasse, loputa svammi väga kuuma veega või puhastada seda valgendajaga, et tappa seal pesitsevad pisikud.
- Kasuta nõudepesuks, laua puhastamiseks ja teisteks töödeks erinevaid svamme.
- Kui svamm näeb välja väga kulunud ja ei lähe esimeses punktis pakutud soovituste põhjal puhtaks, tasub see ära visata.
- Kasuta erinevaid lõikelaudu, eriti liha tükledades.
- Pese köögi tööpinna kindlasti pärast värske liha lõikamist, sest nii väheneb ka salmonellabakteritega kokkupuutumise oht.
- Pane toit külmkappi vähemalt kaks tundi pärast õhtusööki.
- Kui soojendada eelmisel õhtul valmistatud toitu, kasuta termomeetrit veendumaks, et kuumutasid toitu üle 70 kraadi.
- Ära söö toidu ülejääke kauem kui kolm päeva.
- Proovi mitte soojendada külmutatud toitud kuuma veel all, sest see muudab toidu bakteritele heaks elukeskkonnaks. Planeeri oma toidukord ette ja pane sügavkülmast võetud toit juba eelmisel päeval külmkappi sulama.