Ehkki värske suitsu- või praelest on siiani Liina suur lemmik, võib teinekord kalapoe letist leida ka lestafileesid. Koos või ja värske tilliga saab see eriti mahlane.
Lestafilee rullid tillivõi täidisega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lestafileed tillivõi täidisega
• lestafileesid, iga sööja kohta 1–2
• taluvõid
• värsket tilli
• 1–2 muna
• jahu
• meresoola
Haki till ja sega toasooja taluvõi ning veidikese jahvatatud meresoolaga. Pane tillivõi sügavkülma tahenema. Maitsesta lestafileed kergelt soolaga, klopi lahti muna. Tõsta iga lestafilee peale lusikatäis tahedat tillivõid, rulli filee kokku ja kinnita vajadusel kummastki otsast tikuga. Kasta rullid esmalt jahusse, siis klopitud munasse ja jälle jahusse. Prae pannil ümbertringi kuldpruuniks ja tõsta veel 10 minutiks 175-kraadisesse ahju järelküpsema.