Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Haug lillkapsa ja juustukastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liina Karron
Copy
Haug lillkapsa ja juustukastmega
Haug lillkapsa ja juustukastmega Foto: Jaanus Lensment

Kui lillkapsa ja juustukastme rammusa ühendusega liitub haug, on tulemuseks vormitäis puhast kiusatust.

Haug lillkapsa ja juustukastmega

•    1 haugifilee

•    1 keskmine lillkapsas

•    1 l piima

•    100 g võid

•    100 g nisujahu

•    100 g riivjuustu

•    veidi riivitud muskaatpähklit, soola

Lõika haugifilee suhteliselt suurteks kuubikuteks. Eralda lillkapsaõisikud ja keeda neid soolvees u 5 minutit. Sulata paksupõhjalises potis või ning lisa jahu. Kuumuta jahu või sees läbi nii, et see ei pruunistuks! Lisa jahule piim, samal ajal kogu aeg vispeldades, et vältida kastmes jahutükke. Lisa muskaatpähkel ja sool, viimast pigem vähem, arvestades, et juust lisab samuti soolasust. Lase kastmel pidevalt kergelt segades tasasel tulel 7–8 minutit podiseda. Lisa riivjuust ja lase sel kastmesse sulanduda.

Tõsta ahjuvormi lillkapsaõisikud ja haugikuubikud. Kalla peale kuum juustukaste ning sega vorm kergelt läbi. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.

Tagasi üles