Suussulav šokolaaditort rohkete kirssidega
Ausalt öeldes on väga raske läbi teksti anda edasi seda, kui võrratu see tort ikkagi on. Meie peres kadus see tundidega ja viimaste lõikude pärast käis kõva võitlus. Täiesti taevalik kooslus pehmest šokolaadikoogist, rohkest valgest kreemist, hunnikust kirssidest ja see kõik on veel üle valatud suure hulga šokolaadikreemiga. Tort ise meenutab mulle natuke ka kräsupea kooki, aga on veel paremgi.
PS! Enne selle tordi valmistamist hoia kookospiimapurki üleöö külmkapis ja leota india pähkleid mõned tunnid või üleöö.
· 100 g tumedat taimset šokolaadi
· + pärastiseks purk kompotikirsse (umbes 600-700 g)
· 400 g purk täisrasvast kookospiima
· 4 spl taimset maitsestamata jogurtit (või kasuta selle asemel natuke rohkem India pähkleid)
· 200 g tumedat taimset šokolaadi
· 200 ml taimset piima (nt. soja- või kookospiim)
Koogi jaoks pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri 24 sentimeetrine ümmargune koogivorm õliga. Sega jahu kakaopulbri, küpsetuspulbri ja natukese soolaga läbi. Teises kausis sega omavahel jõuliselt õli ja suhkur. Kolmandas kausis sega piim äädikaga ja lase pool minutit seista. Vala piima-äädika segu suhkru-õli segule ja sega korralikult läbi. Sulata veevannil šokolaad. Kui ahi on temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja segu ja sulašokolaadiga läbi ja vala õliga määritud koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtalt koogist välja. Jäta kook jahtuma. Samal ajal valmista valge kreem ja šokolaadikreem.