Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: tagurpidi õunakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Tagurpidi õunakook.
Tagurpidi õunakook. Foto: Lugeja pilt

Lugejamängu raames saatis meile oma koogiretsepti Merle, kes jagab teistega tagurpidi õunakoogi retsepti.

Tagurpidi õunakook

Kate:

  • 80 g võid
  • 80 g pruuni suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1/4 tl kaneel
  • 3-4 hapukamat õuna, koorida ja viilutada
  • 100 g purustatud pähkleid (või mandlilaaste)

Taigen:

  • 90 g jahu
  • 2 spl tärklist
  • 30 g mandlijahu
  • 1/3 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 75 g suhkrut
  • 2 suurt muna (või 3 väiksemat)
  • 20 g mett

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja mesi. Sega kuivained kokku ja lisa või-muna-mee segule. 

Kata 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

Kuumuta suhkrut ja võid, kuni segu on karamelli värvi, lisa kaneel ja sool.

Kata koogivormi põhi sooja karamelliga, puista sellele purustatud pähklid (või mandlilaastud) ja seejärel laota peale ühtlase kihina õunaviilud.

Kata õunad ühtlase taignakihiga. Küpseta 35-40 minutit 160 kraadi juures.

Võta valmis kook ahjust, lase pisut jahtuda, aseta koogialus koogivormile ja keera kook alusele, eemalda küpsetuspaber. 

Head maiustamist!

Tagasi üles