Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: efektne rulltort kreegimoosi ja vahukoorega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Rulltort kreegimoosi ja vahukoorega.
Rulltort kreegimoosi ja vahukoorega. Foto: Lugeja pilt

Meie lugeja Airika saatis lugejamängu raames oma lemmikkoogiretsepti, milleks on kaunis rulltort kreegimoosi ja vahukoorega. Saada Sinagi meile oma lemmikkoogiretsept, loe lähemalt siit!

Rulltort kreegimoosi ja vahukoorega

Biskviit:

  • 5 muna
  • 1,87 dl suhkrut
  • 1,25 dl jahu
  • 1,25 dl tärklist
  • 1,25 tl Küpsetuspulbrit

Täidis:

  • kreegimoos

Kaunistamiseks:

  • vahukoor
  • maasikad
  • nonparellid
  • kookoslaastud

Sellest kogusest saab ühe plaadi täie (minu plaat on mõõtmetega 36 cm x 37 cm). Küpsetada tuleb nii mitu plaaditäit, kui suurt kooki soovite. Mina tegin 2 plaaditäit. 

Valmistamine:

Vahusta munad suhkruga. Sega kokku kuivained ja lisa järkjärgult vahustatud munamassile.

Kalla taigen küpsetuspaberiga vormitud ahjuplaadile, silu sirgeks ja küpseta 200 kraadi juures 8 minutit.

Pane kandikule või vabale lauapinnale uus küpsetuspaber ja puista sellele natuke suhkrut. Kui biskviit on valmis, kummuta plaat ümber puhtale küpsetuspaberile. Korda sama ka ülejäänud plaatidega. Lõika biskviit ribadeks (ribade arv sõltub sellest, kui kõrget kooki soovite). 

Kata ribad kreegimoosiga ja keera esimene riba rulli. Seejärel rulli sinna peale järgmised ribad, jätkates kohast, kus viimane riba lõpeb. 

Lõika koogi pealmine pind sirgeks ja kata vahukoorega (ma värvisin vahukoore toiduvärviga kollaseks).

Kaunista vastavalt soovile.

Minu kook sai kaunistuseks vahukoore tupsud, värske maasika viilud ja nonparellid. Külgedele puistasin kookoslaaste.

Tagasi üles