Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: küpsisepõhjal kohupiimakreemikook mustsõstardega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Küpsisepõhjal kohupiimakreemikook mustsõstardega.
Küpsisepõhjal kohupiimakreemikook mustsõstardega. Foto: Lugeja pilt

Lugejamängu raames saatis oma retsepti meile Laura, kelle lemmikkoogiks on küpsisepõhjal valmistatud kohupiimakreemikook mustsõstardega. 

Küpsisepõhjal kohupiimakreemikook mustsõstardega

Põhi:

  • 170 g digestive küpsiseid
  • 70 g võid
  • 50 ml kakaod

Kate:

  • 1 kg ploomi maitselist ricotta kohupiimakreemi
  • 3 muna
  • 30 g mandlijahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 150 g mustsõstraid (külmutatud)

Valmistamine:

Sega kakao purustatud küpsistega ja lisa sulatatud või. Suru segu lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhja. Soovi korral võib põhja 10-15 min ahjus küpsetada, jääb krõbedam.

Kuumuta ahi 160 kraadini. Mikserda toasoe kohupiimakreem ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ning vahusta, kuni täidis on ühtlane.

Lisa vahustades mandlijahu. Vala täidis küpsisepõhjale, laota peale (külmutatud) mustsõstrad ning tõsta 45 minutiks ahju küpsema. Jahuta kook toatemperatuuril korralikult maha, tõsta üleööks külmkappi ning serveeri järgmisel päeval.

Tagasi üles