Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: biskviitkattega õunakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Biskviitkattega õunakook
Biskviitkattega õunakook Foto: Lugeja pilt

Naine24 lugeja Helgi võtab retseptivõistlusest osa õunakoogiga, mida katab pehme biskviit. Head isu!

Koogipõhi:

  • 200 g margariini
  • 175 g jahu
  • 1 muna
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 klaasi suhkrut

Põhjaks vahusta toasoe margariin suhkruga (margariini olen soendanud 10 min mikrolaineahjus), lisa edasi vahustades muna. Peale lisa juurde küpsetuspulbriga jahu ja sega mikseriga. Lõpuks tuleb ühtlane tainas, mis tuleb valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Edasi tükelda õunad viiludeks ja kata nendega koogipõhi, peale võib raputada kaneeli. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit.

Biskviitkate:

  • 4 muna
  • 4 sl jahu
  • 4 sl suhkrut

Kui koogipõhi on mõnda aega küpsenud, tuleb vahepeal vahustada munakollased suhkruga. Sõelu juurde jahu ning tõsta õrnalt segamini. Järgmisena vahusta munavalged tihendaks vahuks ja sega ettevaatlikult biskviittaina hulka. Biskviitkate laota poolküpsenud koogile ja küpseta veel 10 minutit, kuni biskviit on helepruun. Koogile võib raputada tuhksuhkrut.

Tagasi üles