Naine24 lugeja Helgi võtab retseptivõistlusest osa õunakoogiga, mida katab pehme biskviit. Head isu!
Lugeja retsept: biskviitkattega õunakook
Koogipõhi:
- 200 g margariini
- 175 g jahu
- 1 muna
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 klaasi suhkrut
Põhjaks vahusta toasoe margariin suhkruga (margariini olen soendanud 10 min mikrolaineahjus), lisa edasi vahustades muna. Peale lisa juurde küpsetuspulbriga jahu ja sega mikseriga. Lõpuks tuleb ühtlane tainas, mis tuleb valada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Edasi tükelda õunad viiludeks ja kata nendega koogipõhi, peale võib raputada kaneeli. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit.
Biskviitkate:
- 4 muna
- 4 sl jahu
- 4 sl suhkrut
Kui koogipõhi on mõnda aega küpsenud, tuleb vahepeal vahustada munakollased suhkruga. Sõelu juurde jahu ning tõsta õrnalt segamini. Järgmisena vahusta munavalged tihendaks vahuks ja sega ettevaatlikult biskviittaina hulka. Biskviitkate laota poolküpsenud koogile ja küpseta veel 10 minutit, kuni biskviit on helepruun. Koogile võib raputada tuhksuhkrut.