/nginx/o/2014/09/02/3317343t1h1327.jpg)
7. septembrini kestva lugejamängu teemaks on lemmik-koogiretseptid. Ivika pere lemmikute hulka kuulub martsipanikook, mille valmistamine pole sugugi nii raske kui võiks arvata. Proovi ise!
7. septembrini kestva lugejamängu teemaks on lemmik-koogiretseptid. Ivika pere lemmikute hulka kuulub martsipanikook, mille valmistamine pole sugugi nii raske kui võiks arvata. Proovi ise!
Põhi:
Sisu:
Vormiks kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Sega põhja-ained ja küpseta tordipõhi, lase jahtuda ja lõika pooleks.
Vahusta vahukoor suhkru ja kohupiimaga, lisa sidrunisuhkur ja vahukooretugevdaja. Immuta alumine tordipõhi ja määri põhjale pohlamoosi. Lisa vahukoore-kohupiimamass (jäta veidi järele) ja haki peale maasikaid. Suru maasikad kergelt kohupiima sisse. Aseta peale teine tordipõhi ja immuta mahlaga. Kata õhukese vahukoore-kohupiima kihiga, mis on järele jäetud. Aseta tort külma.
Tee lilled, liblikad ja lehed martsipanist valmis.
Martsipanikate rulli ühtlaseks ja võimalikult õhukeseks, aseta tordile ja suru ringjate liigutustega õrnalt spaatliga tordi peale. Rullimisel kasuta tärklist, siis ei jää martsipan küpsetuspaberi külge.