Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: krõbeda kaneelikattega mustikamuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Mustikamuffinid
Mustikamuffinid Foto: Lugeja pilt

Ivika osaleb Naine24 retseptimängus veel teisegi retseptiga ja avaldab oma mustikamuffinite retsepti. Soovi korral võib mustikate asemel kasutada rabarberit.

Mustikamuffinid

  • 200 g nisujahu (sobiv kogus ~2,5 dl)
  • 100 g suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 100 ml rapsiõli
  • 100 ml piima
  • 150 g mustikaid (kui külmutatult, siis vala sulavesi ära) või 1,5 dl rabarbereid

Kate:

  • 70 g suhkrut
  • 30 g nisujahu
  • 1 tl kaneeli
  • 35 g võid (sellest kogusest said 2 portsu muffinite jaoks)

Vahusta munad suhkruga, sega omavahel kuivained. Sega õli ja piim munaseguga, lisa kuivained. Kõige viimasena sega sisse marjad või rabarberitükid. Tõsta segu muffinivormidesse, raputa peale ohtralt katet ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Tagasi üles