Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: gluteenivaba rullbiskviit pähkli-marjakreemiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Gluteenivaba rullbiskviit
Gluteenivaba rullbiskviit Foto: Lugeja pilt

Naine24 lugeja Häli-Herta kirjutab, et on harjunud retsepte ise välja mõtlema või muutma, sest tema elukaaslase toidulaual on gluteeni ja piima sisaldavad tooted välistatud. Seetõttu osaleb ta retseptimängus rullbiskviidiga, mis sobib hästi allergikutele ja teistelegi, kes hoolivad enda kehast ja üldisest heaolutundest. 

MARJAKREEM:

  • 150 g India pähkleid
  • 2 peotäit maasikaid
  • 1 peotäis mustikaid
  • 1 peotäis vaarikaid
  • 2 spl sulatatud kookosõli
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • Vett (panin umbes väikese klaasitäie, kuni mass tundus sobiv)

BISKVIIT:

  • 4 muna
  • 30 g toorsuhkrut
  • 70 g gluteevivaba jahu (ootan põnevusega hetke, mil viitsin biskviiti katsetada kookosjahu või mandlijahuga)
  • 2 spl toorkakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Artikli foto
Foto: Lugeja pilt

Marjakreemi jaoks leotasin India pähkleid veidi aega soojas vees, seejärel panin need koos kõikide teiste koostisosadega kannmikserisse, kuni tekkis ühtlane kreemjas mass. See maitseb lihtsalt imehästi, midagi jogurti ja jäätise vahepealset. Kreemi panin biskviidi valmistamise ajaks sügavkülma. Muide, kreem jääb külmutatuna nagu täitsa päris jäätis.

Biskviidi jaoks segasin kõigepealt omavahel kokku jahu, toorkakao ja küpsetuspulbri. Siis vahustasin munad suhkruga kohevaks massiks (mida rohkem vahustatud, seda parem). Seejärel hakkasin läbi sõela munavahule raputama jahu-kakaosegu, vahepeal ettevaatlikult ringjate liigutustega segades.

Valasin saadud massi juba eelnevalt valmis pandud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning ajasin selle noaotsaga laiali. Viimaks läks biskviit 225-kraadisesse ahju umbes 6-8 minutiks.

Vahepeal laotasin lauale küpsetuspaberi, millele raputasin kookoshelbeid. Biskviidi ahjust välja võttes kallutasin selle laual olevale küpsetuspaberile ning rullisin paar korda kokku (siis saab pärast koos kreemiga seda edukamalt rullida).

Pärast seda võtsingi kreemi külmast välja, määrisin paraja paksusega biskviidile ja rullisin selle kokku. Tegin veel rullile peale sulatatud kookosõlist, meest ja toorkakaost n-ö glasuuri. Imehea rullbiskviit! Ei ole liialt magus ja sobib suurepäraselt kohvi kõrvale.

Artikli foto
Foto: Lugeja pilt
Tagasi üles