Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: leivamaiguga rabarberi-kohupiimakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Lugeja pilt

Liisa peab Naine24 retseptimängust osa võttes meeles möödunud suve ja rabavat rabarberihooaega.

Põhi

  • 6 Digestive küpsist
  • 25 g mandlilaaste
  • 35 g riivleiba
  • 80 g sulatatud võid

Purusta küpsised tainarulliga. Sega kokku kõik kuivained, lisa sulatatud või. Vajuta 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane 15 minutiks külma.

Täidis

  • 325 g hakitud rabarbereid
  • 300 g kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl Muscovado suhkrut
  • 1 dl valget suhkrut
  • 1 dl riivleiba
  • 3 muna
  • 3 supilusikatäit jahu

Sega omavahel kohupiim, toorjuust, hapukoor, suhkrud ja riivleib. Lisa kolm muna, sega. Lisa jahu, sega. Viimasena lisa rabarberitükid. Kalla põhjale ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 45-50 minutit.

Kate

  • 400 g hakitud rabarbereid
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl vett
  • 10 g želatiini
  • 3 spl külma vett
  • maasikaid kaunistamiseks

Pane potti rabarber, suhkur ja vesi. Kuumuta, kuni rabarberitükid on pehmed. Pane želatiin külma vette paisuma, seejärel sulata veevannil ning lisa segades rabarberipüree hulka. Kalla segu jahtunud koogile, vajuta sisse maasikaviilud. Pane külmkappi vähemalt 3 tunniks tarduma.

Tagasi üles