Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: pisarakook õuna-kohupiimatäidisega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Pisarakook õuna-kohupiimatäidisega.
Pisarakook õuna-kohupiimatäidisega. Foto: Lugeja pilt

Annika saatis meile lugejamängu raames oma lemmikkoogiretsepti, mis on tema sõnul imemaitsev. Proovige järgi!

Pisarakook õuna-kohupiimatäidisega

Koogipõhi:

  • 200 g sulatatud ja jahutatud võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 4-5 keskmise suurusega hapukat õuna
  • 2 tl kaneeli
  • 400 g kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 4 munakollast
  • 1 dl suhkrut

Besee:

  • 8 munavalget
  • 2,5 dl suhkrut

Koogipõhja jaoks mikserda munakollased suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega küpsetuspulber jahuga ning lisa munasegu hulka. Sega korralikult läbi ja laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm läbimõõduga koogivormi põhja või kõrgemate äärtega ahjuplaadile (u 30x34 cm). Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 12 minutit.

Koori õunad, eemalda südamikud ja viiluta. Mikserda omavahel kokku täidise ained. Võta eelküpsetatud koogipõhi ahjust välja, laota peale õunaviilud, maitsesta kaneeliga, seejärel laota peale täidis. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta kook välja jahtuma.

Besee jaoks mikserda munavalged läikivaks vahuks ning lisa lusikatäie kaupa suhkur vahustamist katkestamata. Jaga besee koogi peale vastavalt maitsele, kas silledalt või korrapäratult. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 6-8 minutit, kuni besee pind muutub pealt pruunikamaks. Tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Head maiustamist!

Märksõnad

Tagasi üles