Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: õuna-martsipanikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Lugeja pilt

Relika osaleb lugejamängus ja aitab oma lemmikretseptiga õunauputusest jagu saada. 

Koostis:

  • 125 toasooja võid
  • 3,5 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna

Täidis:

  • 6 õuna
  • 200 g martsipani
  • 3 muna
  • 1 dl piima

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega toasoe või, jahu, suhkur ja muna tainaks ning suru see küpsetuspaberiga kaetud 20-24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Täidise valmistamise ajaks pane tainas koos vormiga korraks sügavkülma.

Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega köögikombainis martsipan, muna ja piim. Lao õunad põhjale, vala üle martsipaniseguga ja küpseta umbes 40 minutit.

Artikli foto
Foto: Lugeja pilt
Tagasi üles