Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tervislik alternatiiv pitsataignale: valmista pitsapõhi lillkapsast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Näitlejanna Molly Sims pakub portaalis Glamour välja tervisliku alternatiivi klassikalisele pitsataignale: valmista pitsapõhi lillkapsast! Simsi sõnul sobib see variant imehästi taimetoitlastele ja neile, kes eelistavad gluteenivabu toite.

Värske basiiliku ja mozzarella pitsa lillkapsa põhjal

Koostisosad:

  • 1 keskmine lillkapsas
  • 100 g mozzarella ja parmesani segu
  • 2 tl hakitud küüslauku
  • 60 g hakitud peterselli
  • 170 g tomatikastet
  • 1 suur pallike värsket mozzarellat
  • 60 g hakitud värsket basiilikut
  • soola, pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki lillkapsas keskmise suurusega tükkideks ja pane tükid köögikombaini. Puruta lillkapsast seni, kuni tükid on riisitera suurused. Keeda lillkapsast umbes 5 minutit ja kurna tiheda sõelaga. Pane lillkapsas marli või puhta köögiräti sisse (see on antud retseptis väga oluline samm!). Vääna räti sees olevat lillkapsast, et üleliigne vedelik imbuks välja.

Sega suures kausis lillkapsas, juustusegu, petersell, küüslauk, sool ja pipar. Kui segu ei taha kokku jääda, lisa üks lahti klopitud muna. Võta «pitsataigen» ja suru see küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja. Pitsapõhi võiks olla 0,5-0,8 cm paksune. Küpseta põhja umbes 30 minutit. Pitsapõhi peaks olema tahke ja kuldse tooniga.

Lisa tomatikaste, mozzarella viilud ja hakitud basiilik. Soovi korral võid lisada veel komponente. Pane pitsa uuesti ahju ja küpseta, kuni juust on sulanud.

Tagasi üles