Eliko saatis meile lugejamängu raames klassikalise aleksandrikoogi retsepti.
Lugeja retsept: aleksandrikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandrikook
Põhi:
- 2 dl suhkrut
- 5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 200 g võid
- 1 muna
Täidis:
- 3 dl vaarikamoosi
Glasuur:
- 4 dl tuhksuhkrut
- 3 sl vett
- vaarika või aroonia mahla
Sega kuivained omavahel kokku, lisa toasoe või. Näpista segu puruseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks.
Rulli tainas küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks (30 x 25 cm). Küpseta koogipõhja 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lõika soe põhi kaheks ja määri üks pool vaarikamoosiga. Tõsta teine tükk peale. Lõika kook kandilisteks tükkideks ja lase jahtuda.
Sega tuhksuhkur veega ja värvi aroonia- või vaarikamahlaga roosaks. Määri märja noa abil kookidele.