Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kasepuraviku-maapirni püreesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Artikli foto
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kui seeni on palju, proovi Gloria veinikeldri peakoka Kaido Metsa retsepti järgi valmistada mõnusat püreesuppi.

Kasepuraviku-maapirni püreesupp

Neljale

•    400 g puhastatud kasepuravikke (vm metsaseeni, talvel sobivad ka poeseened)

•    200 g maapirni

•    2 keskmist mugulsibulat

•    3 keskmist küüslauguküünt

•    200 ml vahukoort

•    200 ml piima

•    200 ml kanapuljongit

•    1 sl võid

•    u 2 sl rapsiõli

•    soola, pipart

•    4 sl marlil nõrutatud maitsestamata jogurtit

•    krõbedat saia, krutoone või grissinisid

Pese ja koori maapirnid, loputa. Pruunista potis võis ja õlis tükeldatud sibul, küüslauk,

Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

maapirn ja (vajadusel kupatatud) seened läbi. Lisa puljong, koor ja piim. Keeda

15–20 minutit, püreesta kannmikseris või saumikseriga, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri supp koos nõrutatud jogurti ja krutoonide või grissinidega. Viimaseid saad ise teha, lõigates pärmi-lehttainast ribad ja küpsetades neid ahjus 5 minutit.

Tagasi üles