Kui seeni on palju, proovi Gloria veinikeldri peakoka Kaido Metsa retsepti järgi valmistada mõnusat püreesuppi.
Kasepuraviku-maapirni püreesupp
Kasepuraviku-maapirni püreesupp
Neljale
• 400 g puhastatud kasepuravikke (vm metsaseeni, talvel sobivad ka poeseened)
• 200 g maapirni
• 2 keskmist mugulsibulat
• 3 keskmist küüslauguküünt
• 200 ml vahukoort
• 200 ml piima
• 200 ml kanapuljongit
• 1 sl võid
• u 2 sl rapsiõli
• soola, pipart
• 4 sl marlil nõrutatud maitsestamata jogurtit
• krõbedat saia, krutoone või grissinisid
Pese ja koori maapirnid, loputa. Pruunista potis võis ja õlis tükeldatud sibul, küüslauk,
maapirn ja (vajadusel kupatatud) seened läbi. Lisa puljong, koor ja piim. Keeda
15–20 minutit, püreesta kannmikseris või saumikseriga, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri supp koos nõrutatud jogurti ja krutoonide või grissinidega. Viimaseid saad ise teha, lõigates pärmi-lehttainast ribad ja küpsetades neid ahjus 5 minutit.