Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Seeneterriin

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Artikli foto
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Gloria veinikeldri peakokk Kaido Metsa pakub välja, et seentest võiks vahelduseks teha mõnusa senneterriini.

Seeneterriin

Neljale

•    300 g puhastatud metsaseeni (puravikke, riisikaid vm)

•    300 g kana- või sealiha

•    0,5 – 1 l kanapuljongit

•    2 keskmist mugulsibulat

•    3 keskmist küüslauguküünt

•    20 g võid

•    u 1 sl rapsiõli

•    soola, musta pipart

Lõika liha ribadeks ning sibul, küüslauk ja (vajadusel kupatatud) seened väikesteks kuubikuteks. Pruunista need kastrulis või ja õli segus. Lisa puljong ja keeda tasasel tulel 1–1,5 tundi, kuni vedelik on vähenenud 80 protsenti. Maitsesta soola ja pipraga ning aseta toidukilega kaetud (süldi)vormidesse. Pane kerge pressi, nt veega täidetud taldriku või kausi alla üleöö külma seisma.

Lisanditeks:

•    1 kuus minutit keedetud muna

•    200 g värsket kartulit

Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

•    peotäis värsket tilli

•    punt rohelist sibulat

Puhasta ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Nõruta, lisa hakitud till, sibul ja või ning veidi soola, sega hoolikalt läbi. Lõika muna neljaks sektoriks.

Tillimajoneesiks:

•    100 g majoneesi

•    peotäis värsket tilli

•    1 sl sidrunimahla

Pane koostisained kannmikserisse ja töötle korralikult läbi.

Kummuta seeneterriin vormist ja paku kartulite, munalõigu ja tillimajoneesiga.

Tagasi üles