Lisaks kaltsiumile on lehtkapsas ka palju A-vitamiini, mis hoiab vananedes silmade tervist. Tavaliselt praetakse lehtkapsast võis või peekonirasvas, aga tegelikult maitseb see hästi ka oliiviõli ja küüslauguga, soovitab Fox News.
Peale suure kaltsiumisisalduse on selles ka pea kaks korda rohkem C-vitamiini kui apelsinis.
Kaunaga noori sojaube on söödud Hiinas ja Jaapanis juba tuhandeid aastaid. Ja pole ka ime, sest need on pungil kasulikke toitaineid. Neis on peale kaltsiumi ka palju aminohappeid ja kiudaineid.
Hiina lehtkapsas pak choi’s on väga vähe kaloreid, kuid see-eest ohtralt A- ja C-vitamiini ning kaaliumi.
Kleepuv ja magus viigimari on peale kaltsiumi tubli ka kaaliumi, magneesiumi ja kiudainete sisalduse poolest.
Kellele piim ei meeldi, võib kaltsiumi saamiseks juua ka apelsinimahla. Lisaks on see teada-tuntud immuunsüsteemi toetaja.
Sardiine ei maksa karta – need soolased väikesed kalad lisavad salatitele ja pastadele umami maitset. Peale kaltsiumi on neis ka väärtuslikke B12-vitamiini ja D-vitamiini.
Lihajates valgetes ubades on ohtralt kiudaineid, valku, rauda ja kaaliumi. Lisaks on neis tärklist, mis kiirendab ainevahetust.
Okra ei maitse aurutatud kujul vast väga hästi, aga seepärast ei tasu seda kohe maha kanda. Märksa maitsvam on see ahjus röstitult või grillitult. Peale kaltsiumi saab sellest ka kiudaineid, B6-vitamiini ja foolhapet.
Tuntud superviljad mandlid on tervisele väga kasulikud. Kaltsiumile lisaks saab neist ka palju valke, E-vitamiini ja kaaliumi.