Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja ahjuploomiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Natüürmort Ööbiku talu ja linnuroaga: pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja meega küpsetatud ahjuploomidega.
Natüürmort Ööbiku talu ja linnuroaga: pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja meega küpsetatud ahjuploomidega. Foto: Ants Uustalu

Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja peakokk Ants Uustalu sätib pardiliha kokku mesiste ahjuploomidega. Proovi sinagi!

Pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja ahjuploomiga

Kahele

•    1 pardifilee (nt Rannamõisa)

•    1 suvikõrvits

•    mõned ploomid

•    oliiviõli

•    mett

•    soola, pipart

•    soovi korral kaunistuseks veidi sügisesi piimanõgese lehti ja rukkililli

Puhasta pardifilee ja lõika noaga naha poolele sõrestik. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta pardifilee, nahk allpool, veel leigele pannile ja hoia kuumuse tõustes, kuni enamik rasvast on sulanud. Pööra filee ringi ja prae kuumal pannil veel minuti jagu.

Lõika suvikõrvits pikuti viiludeks, määri õliga ja maitsesta soolaga. Grilli mõlemalt poolt, kuni pinnale tekivad ilusad triibud. Pese ploomid, lõika pooleks, eemalda kivid, määri meega ja pane 180-kraadisesse ahju  umbes seitsmeks minutiks.

Paku pardifileed koos ahjuploomide ja grillitud suvikõrvitsaga, kaunistuseks võid kasutada nõgest ja rukkililli.

Tagasi üles