Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja peakokk Ants Uustalu sätib pardiliha kokku mesiste ahjuploomidega. Proovi sinagi!
Pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja ahjuploomiga
Pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja ahjuploomiga
Kahele
• 1 pardifilee (nt Rannamõisa)
• 1 suvikõrvits
• mõned ploomid
• oliiviõli
• mett
• soola, pipart
• soovi korral kaunistuseks veidi sügisesi piimanõgese lehti ja rukkililli
Puhasta pardifilee ja lõika noaga naha poolele sõrestik. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta pardifilee, nahk allpool, veel leigele pannile ja hoia kuumuse tõustes, kuni enamik rasvast on sulanud. Pööra filee ringi ja prae kuumal pannil veel minuti jagu.
Lõika suvikõrvits pikuti viiludeks, määri õliga ja maitsesta soolaga. Grilli mõlemalt poolt, kuni pinnale tekivad ilusad triibud. Pese ploomid, lõika pooleks, eemalda kivid, määri meega ja pane 180-kraadisesse ahju umbes seitsmeks minutiks.
Paku pardifileed koos ahjuploomide ja grillitud suvikõrvitsaga, kaunistuseks võid kasutada nõgest ja rukkililli.