Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kanakints tortillal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kanakints tortillal
Kanakints tortillal Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Kanakints tortillal

Kogus: kuuele

  • 8 kanakintsu
  • valget pipart, soola
  • taimeõli
  • 600 g kirsstomateid
  • 4 sibulat, peeneks hakitud
  • 6 küüslauguküünt
  • kimp siledalehelist peterselli ja natuke tšillit
  • 2 spl tomatipüreed
  • 750 ml kanapuljongit
  • 1 sidrun

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kanakintsud jahvatatud koriandri, valge pipra ja soolaga. Kuumuta pannil õli ning prae kanakintse keskmisel kuumusel umbes 7‒8 minutit, kuni need on ümberringi pruunistunud. Tõsta kintsud väiksemale ahjuplaadile ja küpseta ahjus 30‒40 minutit, lisa poole aja pealt kirsstomatid.

Samal ajal võta pann, millel kana pruunistasid, lisa natuke õli ning prae sibulat, küüslauku, tšillit ja peterselli madalal kuumusel kuni 10 minutit. Sega juurde tomatipüree ja kanapuljong, kuumuta keemiseni ja keera temperatuuri madalamaks. Vala juurde küpsemismahlad ja sega korralikult läbi.

Serveeri röstitud tortillal kana koos kastmega ja lisa juurde sidrunisektorid.

Märksõnad

Tagasi üles