Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ahjupannkook rohkete mustikatega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Ahjupannkook rohkete mustikatega
Ahjupannkook rohkete mustikatega Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Ahjupannkook rohkete mustikatega

Kogus: vastavalt vormile, kas üks suurem või kaks väiksemat

  • 50 g nisujahu
  • 5 g kaerahelbeid
  • 2 tl suhkrut
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl söögisoodat
  • veidi soola
  • 1 spl taluvõid
  • 6 spl petti või keefirit
  • maitseks vanillsuhkrut
  • mehine peotäis värskeid mustikaid (u 50 g)
  • 50‒60 g tumedat šokolaadi
  • võid ahjuvormi määrimiseks

Sega väiksemas kausis kokku jahu, kaerahelbed, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Eraldi kausis vispelda kokku sulavõi, pett või keefir ja vanillsuhkur. Sega kuivained kokku peti-võiseguga. Sega läbi, lisa mustikad ja laastudeks riivitud šokolaad. Kuumuta ahjuvorm või ahjuplaat, määri võiga. Vala taigen vormi, aja lusikaga veidi laiali. Küpseta keskmisel kuumusel kuni mustikad hakkavad «mullitama» ja taigen on küpsenud kuldpruuniks. Serveeri kuumana ja naudi kohe.

Märksõnad

Tagasi üles